Lignitek

A Lignit a legfiatalabb szén, szerkezete erősen fás, fűtöértéke 3,5-10 MJ/kg. kitermelése külszíni fejtéssel történik, emiatt elöfordulhatnak benne földdarabok, agyag, a szállítás, rakodás során morzsolódik, pora nehezen tüzelhetö el. Olyan barnaszén (ún.: lágy barnaszén), mely 40 %-nál nagyobb bányanedvességet tartalmaz.

Jó tanács:

Lignit vásárlás esetén a nagydarabos, nem poros, nem földes szén tüzeléstechnikai tulajdonságai megfelelöek, azonban a megrendelés elött kalkulálja be, hogy a leszállított lignit bizonyos mennyiségben tartalmazhat nem eltüzelhetö anyagokat is a külszíni fejtés és az osztályozás hiánya miatt. Az ún. osztályozott lignit szén nem tartalmaz idegen anyagot, port, és daraszenet, kicsivel kerül többe az osztályozatlannál, viszont tüzeléstechnikai tulajdonságai sokkal jobbak.

Kiknek ajánljuk:

A legolcsóbb tüzelök egyike. Az osztályozatlant kevés kivételtől eltekintve mindenki egyszer próbálja csak ki, a "soha többet ilyet" emlékével. Az általunk forgalmazott ún. lignit diószén bármilyen fűtőberendezésben használható, pormentes termék. Vásárlóink visszajelzései alapján szinte bárkinek ajánlható, egyszerűen használható. A legolcsóbb megoldás, ami tényleg meleget ad.

0107102-lignit diószén
Raktáron

Ár: 5.100 Ft.-/q


- osztályozott termék (por és daraszén mentes)

- ár/érték arányban a leggazdaságosabb tüzelőanyag

- fűtőérték: 2600-3000 kcal/kg

- hamutartalom: max 20 %

- kéntartalom: max. 5 %

- frakcióméret: 25-65 mm (diószén)